Pressmeddelande: Camilla Gunell deltog på Ålandsforum i riksdagen

november 29th, 2012Nyheter och pressmeddelande

Pressmeddelande 29/11 2012
Riksdagsledamot Elisabeth Nauclér, Ålands representant i Finlands riksdag
Publiceringsfritt: genast

Pressmeddelande: Camilla Gunell deltog på Ålandsforum i riksdagen

*******************************************************************************
Under onsdagen den 28 november anordnade Ålandsforum och riksdagsledmot Elisabeth Nauclér informationsevenemanget ”Åland – 90-åring med energi och framtidsplaner” för Riksdagens tjänstemän samt riksdagsledamöter där lantrådet Camilla Gunell informerade om de samhälleliga och ekonomiska utmaningar, men också de utvecklingsmöjligheter, som Åland har.

Lantrådet betonade speciellt den möjlighet Åland kan erbjuda övriga Finland i att utveckla vindkraften i Finland. Vi har en naturligt gynnsam plats för utveckling av vindkraft, förutsättningarna är mycket goda, och Finland har miljömål man måste uppnå inom en snar framtid. Här har Åland verkligen en möjlighet att hjälpa till. Om bara en positiv politisk lösning på inmatningstariffproblematiken kan komma tillstånd kommer både Åland och riket att gynnas av det – det blir en ”wind-wind-situation”, som lantrådet uttryckte det.

Under diskussionen som fortlöpte efter lantrådets anförande betonades vikten av öka kunskapen och slå hål på fördomar om Åland i riket. Ett problem är att stoppa den desinformation som finns.

Landskapsregeringen bjöd på glögg och tilltugg. Tillfället hade cirka 30 stycken deltagare varav flera riksdagsledamöter, bland annat Ålandsforums vice ordförande Johannes Koskinen.

*********************************************************************************

Mer information ges av:
Gustav Blomberg på tel.nr. 094324047 eller per e-post gustav.blomberg@riksdagen.fi